Par fick närkontakt med vilsen älgkalv

VÄSTERVIK(JJ). Axel och Gabriell Delorme fick oväntad närkontakt med en älgkalv i början av veckan. Paret bor på Boarums gård, söder om Västervik, och de uppskattar att älgkalven bara var ungefär en månad gammal.

– Vi hade varit och hälsat på några vänner i Dalsbo utanför Vena och var på väg hem. Vid 21.15-tiden kom vi åkande på en liten grusväg i närheten av Bjurvik då vi efter ett backkrön plötsligt fick se en liten älgkalv som på vingliga ben stod mitt på vägen och blängde på oss, berättar Axel Delorme för Västerviks-Tidningen.

De stannade och stängde av bilen. 
– Nästan direkt kom den maximalt fyra veckor gamla kalven fram till oss. När vi vevade ned bilrutan stack den in huvudet i bilen. Vi hörde att den letade efter sin mor, den gnydde högt hela tiden. 

När de steg ur bilen kom kalven fram till dem. Efter en stund hörde paret att en fullvuxen älg sprang förbi inne i skogen, det var kon som hade funnit sin kalv.
Och de fick skynds sig därifrån då älgen började jaga bilen.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Annonser