Par fick närkontakt med vilsen älgkalv

VÄSTERVIK(JJ). Axel och Gabriell Delorme fick oväntad närkontakt med en älgkalv i början av veckan. Paret bor på Boarums gård, söder om Västervik, och de uppskattar att älgkalven bara var ungefär en månad gammal.

– Vi hade varit och hälsat på några vänner i Dalsbo utanför Vena och var på väg hem. Vid 21.15-tiden kom vi åkande på en liten grusväg i närheten av Bjurvik då vi efter ett backkrön plötsligt fick se en liten älgkalv som på vingliga ben stod mitt på vägen och blängde på oss, berättar Axel Delorme för Västerviks-Tidningen.

De stannade och stängde av bilen. 
– Nästan direkt kom den maximalt fyra veckor gamla kalven fram till oss. När vi vevade ned bilrutan stack den in huvudet i bilen. Vi hörde att den letade efter sin mor, den gnydde högt hela tiden. 

När de steg ur bilen kom kalven fram till dem. Efter en stund hörde paret att en fullvuxen älg sprang förbi inne i skogen, det var kon som hade funnit sin kalv.
Och de fick skynds sig därifrån då älgen började jaga bilen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser