Påkörd varg – Falskt alarm

Södertälje (JJ) I förmiddags rapporterade lokala medier i Sörmland om en varg som körts på av ett tåg under gårdagen. Statens Veterinärmedicinska Anstalt meddelar att det inte rör sig om en varg.

Tågincidenten inträffade mellan Gnesta och Katrineholm i går. Polisen om kallades ut till platsen upptäckte där en vargliknande kropp och kunde med chipläsare inte identifiera djuret som en hund. Kroppen fördes därför till Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA).

Nu har djuret undersökts och det har konstaterats att det definitivt inte rör sig om en varg utan är en hund.

 

 

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser