Påkörd varg – Falskt alarm

Södertälje (JJ) I förmiddags rapporterade lokala medier i Sörmland om en varg som körts på av ett tåg under gårdagen. Statens Veterinärmedicinska Anstalt meddelar att det inte rör sig om en varg.

Tågincidenten inträffade mellan Gnesta och Katrineholm i går. Polisen om kallades ut till platsen upptäckte där en vargliknande kropp och kunde med chipläsare inte identifiera djuret som en hund. Kroppen fördes därför till Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA).

Nu har djuret undersökts och det har konstaterats att det definitivt inte rör sig om en varg utan är en hund.

 

 

AKTUELLT

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Rovdjur hindrar renar att följa växtligheten

Kungsbacka (JJ) Sveriges Lantbruksuniversitet rapporterar om ett nytt forskningsprojekt som visar problemen renar har att följa växtligheten i områden med hög rovdjursnärvaro. Renarna kan inte "surfa på den gröna vågen" när de rör sig från fjäll till kustlandskap, visar GPS-data.

Annonser