Påkörd björn eftersöks

ÖRNSKÖLDSVIK(JJ). En björn har blivit påkörd av en bil på E4:an söder om Örnsköldsvik i går kväll. Olyckan orsakade inga personskador. Björnen försvann in i skogen och eftersök på björnen ska ha satts in i morse när det ljusnade.

Olyckan inträffade vid Skuleskogarna. Bilisten larmade polisen under kvällen och berättade vad som hänt.
En polispatrull var ute under natten och hjälpte bilens förare att markera ut olycksplatsen. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Västernorrland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser