Överklagat beslut om skyddsjakt

Västernorrland(JJ) Den tidigare beviljade skyddsjakten på två vargar, som bedömdes utgöra en fara för flera samebyar, har överklagats. De aktuella samebyarna ligger i Västernorrlands och Västerbottens län.

Trots att tiden för skyddsjakten redan gått ut överklagar alltså Svenska rovdjursföreningen, SRF, kammarrättens beslut om skyddsjakten.SRF vill ha beslutet om skyddsjakten upphävt.  

Ansökan om skyddsjakten skickades från början in från Vilhelmina södra sameby.
Det här rapporterar SVT Västerbottensnytt.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser