Överklagar jaktförbud

Norrköping (JJ) Ett jaktlag och ett skogsbolag överklagar länsstyrelsens beslut om etablera ett naturreservat vid Ågelsjön utanför Norrköping.

Det nya naturreservatet skulle innebära ett förbud mot fågeljakt. Arkivfoto: Per jonson

Orsaken till att både ett jaktlag och skogsbolaget Holmen överklagar naturreservatbeslutet är att fågeljakten kommer förbjudas. Länsstyrelsen tillåter dock fortfarande älg och rådjursjakt.

– Det är brukligt att man inför fågeljaktsförbud när områden blir naturreservat. Dels för fåglarnas skull, men också för människorna. Frilufsaktiviteterna kan krocka med den jakten, säger Claes Svedlindh, naturvårdsdirektör på Länsstyrelsen i Östergötland till nt.se.

För Holmen som överklagat beslutet till Regeringen handlar det om en princip fråga eftersom företaget äger jakträtten i området.

–  Vi vill att man ska följa de regler som finns enligt jakträtten. Det blir enklare att ha samma regler för alla djur, säger Maria Hedqvist, fastighetschef på Holmen Skog till nt.se.

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser