Överklagar beslut om skyddsjakt

Småland(JJ) Växjö kommun vill inte själva utse skyddsjägare, utan vill hellre att länsstyrelsen gör detta. Nu överklagar kommunen ett beslut i länsstyrelsen - som säger att kommunen ska utse egna skyddsjägare - till Naturvårdsverket.

Det var när kommunen ansökte om förnyat tillstånd för skyddsjakt som länsstyrelsen tog beslutet.
– Den förändrade lagstiftningen försvårar för oss att bedriva en effektiv skyddsjakt. Vi ser hellre att det är länsstyrelsen som ger tillåtelse, inte vi själva, säger Johan Wehre, kommunjurist på Växjö kommun, till Smålandsposten/smalandsposten.se. 

Wehre menar att det bara kan jagas på kommunal mark om kommunen själv utser skyddsjägare. När länsstyrelsen tog beslut om skyddsjakt kunde jakten bedrivas i hela kommunen.
Det nya beslutet menar han försvårar skyddsjakt om djuren finns på privat mark.
Det här rapporterar Smålandsposten/smalandsposten.se.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser