Överklagar beslut om skyddsjakt

Småland(JJ) Växjö kommun vill inte själva utse skyddsjägare, utan vill hellre att länsstyrelsen gör detta. Nu överklagar kommunen ett beslut i länsstyrelsen - som säger att kommunen ska utse egna skyddsjägare - till Naturvårdsverket.

Det var när kommunen ansökte om förnyat tillstånd för skyddsjakt som länsstyrelsen tog beslutet.
– Den förändrade lagstiftningen försvårar för oss att bedriva en effektiv skyddsjakt. Vi ser hellre att det är länsstyrelsen som ger tillåtelse, inte vi själva, säger Johan Wehre, kommunjurist på Växjö kommun, till Smålandsposten/smalandsposten.se. 

Wehre menar att det bara kan jagas på kommunal mark om kommunen själv utser skyddsjägare. När länsstyrelsen tog beslut om skyddsjakt kunde jakten bedrivas i hela kommunen.
Det nya beslutet menar han försvårar skyddsjakt om djuren finns på privat mark.
Det här rapporterar Smålandsposten/smalandsposten.se.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser