Överklagar beslut om skyddsjakt på varg

Örebro(JJ) Föreningen Wolves in Scandinavia överklagar länsstyrelsens beslut om skyddsjakt på varg i Degerfors kommun.

Länsstyrelsen tog beslutet om skyddsakt i fredags, efter att flera får dödats av varg. Enligt länsstyrelsen finns risk för ytterligare angrepp.

Enligt föreningen Wolves in Scandinavia  handlar det om ett genetiskt viktigt vargrevir i länet. Föreningen är även kritisk till att skyddsjakten får starta omgående och att det därför inte finns någon chans att hinna överklaga beslutet innan vargen riskerar att ha blivit skjuten. 
Dessutom framhåller föreningen att några förebyggande åtgärder inte prövats.

Det här rapporterar Nerikes Allehanda/na.se som hänvisar till ett pressmeddelande från föreningen som källa.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser