Överklagan i Girjasmålet inlämnad

Gällivare (JJ) I början av februari kom Tingsrättens dom att ge Girjas sameby rätten till jakt- och fisket ovan odlingsgränsen. Nu har har justitiekanslern lämnat in sina skäl till överklagan.

Domen överklagades direkt men Staten begärde uppskov på anförandet av skälen till överklagan. Först i fredags lämnades den fullständiga överklagan in.

Enligt staten finns det skäl att betvivla riktigheten i Gällivare tingsrätts dom.

– Vi överklagar för att det är viktigt att få det här prövat i en högre instans för att få en vägledande dom som kan gälla i framtiden, säger Anna Skarhed, Justitiekansler till Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Annonser