Över 15 miljoner för sälskador

Kungsbacka (JJ) 14 län får dela på drygt 15 miljoner kronor för att kompensera fiskare för skador de svenska sälpopulationerna orsakar.

Havs- och vattenmyndigheten ansvarar för utdelningen av kompensationsersättning och de menar att det framför allt är gråsälen som står bakom mycket av skadebilden. Antalet gråsäl är ökat markant under de senaste åren.

Totalt betalas 15,7 miljoner kronor ut till länsstyrelserna i de 14 länen. De i sin tur delar ut ersättning till enskilda drabbade fiskare rapporterar Allehanda.se.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser