Ovanligt med lodjur på villatomt

Bromma(JJ) Förra veckan upptäckte Gustaf Aniansson ett lodjur på tomten i Höglandet. - Det är galet ovanligt att se ett lodjur på tomten, säger Didrik Vanhoenacker, jourhavande biolog på naturhistoriska riksmuseet, till tidningen Mitt i Bromma.

Lodjuret kan ha lockats dit av en kanin som fanns i en bur på tomten. Gustaf lyckades skrämma iväg lodjuret och tog en bild på det. 

Vanhoenacker tycker det är märkligt att lodjuret är i ett så tättebebyggt område. 
Det här rapporterar Mitt i Bromma.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser