Otroligt lerduverekord slaget!

USA (JJ) Sportskytten Dave Miller satte nyligen ett nytt världsrekord när han fullkomligt pepprade lerduvor under en timma i nästan samma frekvens som en älghund skäller ståndskall. Rekordet belönades med utmärkelse från Guinness.

Världsrekordskytten Dave Miller (th), tillsammans med Alex Angert från Guinness. Foto: CZ

Dave Miller från CZ hagelteam satte nytt världsrekord  grenen ”flest lerduvor under en timma”. Bedriften bestod i att  han sköt 3653 duvor på 60 minuter. Det är fler än en duva i sekunden. Snittiden per lerduva landade på 0,82 sekunder .

Genom att i princip skjuta från höften slog Dave Miller också sitt eget mål som var att skjuta fler än 3 000 duvor på en timma. Miller sköt med  med 30 modifierade CZ 712 halvautomater. En stor trupp omladdare hjälptes åt att fylla på de totalt 4000 skotten som användes.

– Det här är fantastisk, men jag är utsliten. Uthållighet är definitivt en viktig faktor. efter om kring 40 minuter fick jag ont och var trött men taggades att fortsätta, säger Dave Miller till Kansas City Star .

Det tidigare världsrekordet hölls av sattes av uppvisningsskytten John Cloherty 1992 .

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser