Otroligt lerduverekord slaget!

USA (JJ) Sportskytten Dave Miller satte nyligen ett nytt världsrekord när han fullkomligt pepprade lerduvor under en timma i nästan samma frekvens som en älghund skäller ståndskall. Rekordet belönades med utmärkelse från Guinness.

Världsrekordskytten Dave Miller (th), tillsammans med Alex Angert från Guinness. Foto: CZ

Dave Miller från CZ hagelteam satte nytt världsrekord  grenen ”flest lerduvor under en timma”. Bedriften bestod i att  han sköt 3653 duvor på 60 minuter. Det är fler än en duva i sekunden. Snittiden per lerduva landade på 0,82 sekunder .

Genom att i princip skjuta från höften slog Dave Miller också sitt eget mål som var att skjuta fler än 3 000 duvor på en timma. Miller sköt med  med 30 modifierade CZ 712 halvautomater. En stor trupp omladdare hjälptes åt att fylla på de totalt 4000 skotten som användes.

– Det här är fantastisk, men jag är utsliten. Uthållighet är definitivt en viktig faktor. efter om kring 40 minuter fick jag ont och var trött men taggades att fortsätta, säger Dave Miller till Kansas City Star .

Det tidigare världsrekordet hölls av sattes av uppvisningsskytten John Cloherty 1992 .

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser