Östsibirisk dominans på Laikamästerskapet

Pajala (JJ) Förra veckan avgjordes Svenska laikaklubbens rasmästerskap. Alla startande hundar var i år Östsibiriska laikor.

Prispallen på årets laikamästerskap. Från vänster Jonny Bergwall, Torbjörn Andersson och Jens Enberg. Foto: Svenska Laikaklubben

I år firade man trettioårsjubileum för rasmästerskapet. Tävlingen hölls på provrutor i Pajala, Överkalix och Gällivare kommun.

Vanligtvis brukar man eftersträva en jämn könsfördelning men på grund av löp bestod startfältet av sju hanar och tre tikar.

Fjolårets bästa resultat ligger till grund för kvalificeringen. I år var alla tio kvalificerade hundar av rasen Östsibirisk laika.

Alla hundarna utom en fann älg och hälften av de startande hundarna gick till förstapris. Bäst gick det för Torbjörn Andersson, Älvdalen vars hund Jaktfjäderns Cujo som vann mästerskapet med ett första pris på 90,5 poäng.

Andraplatsen knep  Gäddträskbergets Daric, ägare Jonny Bergwall, Frösön och trea blev Kätkes Chalie, ägare Jens Edberg, Harads.

Hela resultatlistan

1. Jaktfjäderns Cujo – 90,5 poäng
2. Gäddträskbergets Daric – 85 poäng
3. Kätkes Chalie – 81 poäng
4. Hundåns Irja – 72 poäng
5. Stitch – 71,5 poäng
6. Tunabergets Terek – 38,5 poäng
7. Stenstjärnbergets Arko – 38,5 poäng
8. Naltas Afraid – 37 poäng
9. Sandsjöbackas Axa – 28,5 poäng
10. Skrockens Donna – 7 poäng

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser