Oskygg varg i Skärkehylte

SKÄRKEYLTE(JJ). I går såg Dag Andersson i Skärkehylte, utanför Hylte i västra Halland, en varg på bara 20 meters avstånd. Han var på väg ut för att hämta tidningen när han såg djuret på tomten.

Han lyckades även ta kort på djuret. Vargen sprang slutligen i rikting mot Ekeryd.

Andersson tycker att vargen var oskygg.

– Den betedde sig väldigt konstigt. Normalt ska vargen vara rädd för människor men den verkade inte det minsta rädd, säger Dan Anderson till Hallandsposten.

När han kom till sitt arbete så fick han veta att även arbetskamrater sett vargen samma morgon. Då hade vargen observerats på Kinnaredsvägen.

Det här rapporterar Hallandsposten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser