Oskygg varg försökte ta sig in i hundgård

VOXNABRUK(JJ). En stor varg försökte i söndags att ta sig in i en hundgård i byn Räka, norr om Voxnabruk. Vargen visade ett mycket oskyggt beteende och hade inte bråttom från platsen trots att Patrik Eklund gick ut för att skrämma bort den.

I höstas förlorade familjen Eklund dotterns gråhund vid en vargattack.
I söndags skällde en hund ute i hundgården och då tittade dottern Kajsa ut och fick se en stor varg, i hundgården fanns hennes nya hund och familjens övriga hundar. 
 
Patrik rusade då ut med studsaren för att skrämma bort vargen.
 – Jag sprang runt ladugården för att genskjuta vargen när han först stack iväg. När jag kom fram här stod han framför hundgården igen, berättar Patrik Eklund för tidningen Ljusnan.

Efter ett tag gick vargen ut på åkern. Han sköt totalt två skott i marken för att vara säker på att skrämma bort vargen.

Händelsen fick berörd personal på länsstyrelsen att samlas till ett möte. 
– Den här vargen visar ett anmärkningsvärt beteende genom att den inte haft mer bråttom att lämna platsen, säger Daniel Hansson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.
Det här rapporterar tidningen Ljusnan.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser