Oskygg varg försökte ta sig in i hundgård

VOXNABRUK(JJ). En stor varg försökte i söndags att ta sig in i en hundgård i byn Räka, norr om Voxnabruk. Vargen visade ett mycket oskyggt beteende och hade inte bråttom från platsen trots att Patrik Eklund gick ut för att skrämma bort den.

I höstas förlorade familjen Eklund dotterns gråhund vid en vargattack.
I söndags skällde en hund ute i hundgården och då tittade dottern Kajsa ut och fick se en stor varg, i hundgården fanns hennes nya hund och familjens övriga hundar. 
 
Patrik rusade då ut med studsaren för att skrämma bort vargen.
 – Jag sprang runt ladugården för att genskjuta vargen när han först stack iväg. När jag kom fram här stod han framför hundgården igen, berättar Patrik Eklund för tidningen Ljusnan.

Efter ett tag gick vargen ut på åkern. Han sköt totalt två skott i marken för att vara säker på att skrämma bort vargen.

Händelsen fick berörd personal på länsstyrelsen att samlas till ett möte. 
– Den här vargen visar ett anmärkningsvärt beteende genom att den inte haft mer bråttom att lämna platsen, säger Daniel Hansson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.
Det här rapporterar tidningen Ljusnan.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser