Oskygg varg avlivad

En oskygg varg som under ett par veckor tagit sin in på gårdsplaner i Södra Savolax, Finland, har avlivats.

När vargen sköts i Haukivuori i Södra Savolax var den i färd med att jaga en katt på en gårdsplan. Polisen bedömde att vargen som utgjorde en fara för människor och gav därför tillstånd att fälla den. Under ett par veckors tid hade vargen tagit sig in på gårdsplaner, och lät sig inte köras bort.I Österbotten har man också haft problem med en oskygg varg. Den senaste veckan har den synts i på gårdsplaner och i jordgubbsland i olika orter i Österbotten, berättar Radio Vega, YLE.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser