Oskygg älg avlivas inte

Norrtälje(JJ) Det blir ingen skyddsjakt på en oskygg älg utanför Norrtälje, det har länsstyrelsen beslutat. Älgen har observerats flera gånger på ryttarnas stig i området och nu befaras att någon häst ska få panik när den får syn på älgen.

Skrämselförsök har inte lyckats. Dessutom ska älgen ha rivit det elstängsel som finns runt hästgården. Gårdens ägare, som bland annat har turridning i området, är den som ansökt om skyddsjakten.

Oron finns bland annat att någon olycka ska ske på grund av att hästar blir rädda.
Länsstyrelsen tycker iställt att ägaren ska kontakta älgskötselområdet, eftersom jakt på älg främst ska skötas under ordinare älgjakt. 
Det här rapporterar ATL Lantbrukets Affärstidning/atl.nu.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser