Oskygg älg avlivas inte

Norrtälje(JJ) Det blir ingen skyddsjakt på en oskygg älg utanför Norrtälje, det har länsstyrelsen beslutat. Älgen har observerats flera gånger på ryttarnas stig i området och nu befaras att någon häst ska få panik när den får syn på älgen.

Skrämselförsök har inte lyckats. Dessutom ska älgen ha rivit det elstängsel som finns runt hästgården. Gårdens ägare, som bland annat har turridning i området, är den som ansökt om skyddsjakten.

Oron finns bland annat att någon olycka ska ske på grund av att hästar blir rädda.
Länsstyrelsen tycker iställt att ägaren ska kontakta älgskötselområdet, eftersom jakt på älg främst ska skötas under ordinare älgjakt. 
Det här rapporterar ATL Lantbrukets Affärstidning/atl.nu.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser