Orustbonde får ta bort problemgäss

Orust (JJ) En lantbrukare på ön Orust i Bohuslän får skyddsjaga gäss i Svanviks naturreservat för att skydda sina grödor från skador.
Gässen i naturreservatet har orsakat stor ekonomisk skada för lantbrukaren. Uppskattat värde för förlorad gröda ligger på 100 000 kronor om året, uppger tidningen Bohusläningen.
För att råda bot på problemet får nu kandagäss och grågäss skyddsjagas i Svanvik naturreservat fram till och med december 2018.
Skyddsjakten måste ske på land och enbart utföras av jakträttsinnehavare samt godkända skyttar.
AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser