Oro över oskygga vargar i Skultuna-trakten

VÄSTMANLAND(JJ). Det kom nära hundra personer till det möte om varg som anordnades i Haraker, norr om Skultuna. Flera människor är oroliga över vargarnas oskygga beteende i området.

– Man funderar i alla fall på hur pass långt bort ifrån sig själv man kan släppa barnen med de incidenter som har varit här under hösten, säger Magnus Persson till Sveriges Radio P4 Västmanland.

Både Viltskadecenter och länsstyrelsen var på plats för att informera om läget. Inga Ängsteg arbetar på Viltskadecenter och hon menar att det inte behöver finna någon oro för att vargar ska attackera människor.

Djurägaren Henrik Berndtsson har fått ett får rivet och han menar att länsstyrelsen borde överväga skyddsjakt på de vargar som är närgångna. Han menar att detta är ett onormalt beteende hos djuren.

Pierre Ahlgren har ansvaret för rovdjursinventering på länsstyrelsen och han menar att det är först när spårsnön kommer som det går att se hur många vargar det är i området och hur man ska agera. Han tycker inte att det i nuläget är aktuellt med skyddsjakt.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Västmanland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser