Oro i Rialareviret efter vargattacken

RIALA(JJ). Flera personer i Rialareviret är oroliga efter den dramatiska vargattacken i söndags. Flera hundägare och en förälder som Norrtelje Tidning pratat med är nu oroliga, dels för hundarnas säkerhet och dels för barnens säkerhet.

Åsa Nilsson har både hund och barn och hon tycker inte det är kul att bo i ett vargrevir. Tidigare tyckte hon att det var gnäll i både Värmland och Dalarna över vargarna, men det var innan vargen kom till Riala.
– Det känns inte tryggt. Våra barn bygger kojor i skogen. Hur ska jag veta att de reagerar på rätt sätt om en varg dyker upp. Även om risken är minimal att något ska hända så finns oron där, säger Åsa Nilsson till Norrtelje Tidning.

En annan kvinna, som egentligen inte är emot varg, kände ändå en oro när hon passerade platsen där attacken skedde med sina två hundar. 
Och lantbrukaren Magnus Carlsson tycker att jakten blivit lidande på grund av vargen, detta då det inte går att jaga med lös hund längre. Och han känner en viss oro för att en eller flera vargar ska attackera hans kalvar.
Det här rapporterar Norrtelje Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser