Oro i Rialareviret efter vargattacken

RIALA(JJ). Flera personer i Rialareviret är oroliga efter den dramatiska vargattacken i söndags. Flera hundägare och en förälder som Norrtelje Tidning pratat med är nu oroliga, dels för hundarnas säkerhet och dels för barnens säkerhet.

Åsa Nilsson har både hund och barn och hon tycker inte det är kul att bo i ett vargrevir. Tidigare tyckte hon att det var gnäll i både Värmland och Dalarna över vargarna, men det var innan vargen kom till Riala.
– Det känns inte tryggt. Våra barn bygger kojor i skogen. Hur ska jag veta att de reagerar på rätt sätt om en varg dyker upp. Även om risken är minimal att något ska hända så finns oron där, säger Åsa Nilsson till Norrtelje Tidning.

En annan kvinna, som egentligen inte är emot varg, kände ändå en oro när hon passerade platsen där attacken skedde med sina två hundar. 
Och lantbrukaren Magnus Carlsson tycker att jakten blivit lidande på grund av vargen, detta då det inte går att jaga med lös hund längre. Och han känner en viss oro för att en eller flera vargar ska attackera hans kalvar.
Det här rapporterar Norrtelje Tidning.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser