Oro för vargattacker på barn

Åmot(JJ) En skyddsjaktsansökan på flera vargar har lämnats in av Åmots byråd. En orsak är att det finns en rädsla för vargattacker på barn och husdjur i området.

Ansökan gäller minst fyra vargar kring Åmot och Ockelbo.
Många misstänkta vargobservationer har lämnats till länsstyrelsen, som har förståelse för oron bland de boende i området.

– Vi har inte möjlighet att röra oss så fritt som vi skulle vilja, i synnerhet inte de som har småbarn med sig när de är ute. De tycker att det här är bedrövligt, säger Håkan Mellström, boende i Åmot, till Sverigs Radio P4 Gävleborg.

Han har skrivit ansökan om skyddsjakt. Sara Sundin, handläggare på länsstyrelsen, uppger att det verkligen är varg som folk ser på nära håll.
Under den här veckan väntas ett beslut från länsstyrelsen.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser