Örntjuv togs på bar gärning

Östersund (JJ) En polispatrull på helikopterspaning i fjällen överraskade en person som precis fångat en örn i en fälla.

Polisen var ute för att kontrollera att skoterförbudet efterlevs upptäckte mannen av en slump. Mannen hade en fälla i trakten av Hakafot i nordöstra Jämtland och i slagfällan hade han fångat en kungsörn. När mannen förstod att han var upptäckt släppte han örnen som flög sin väg. Brotten kommer att rubriceras som grovt jaktbrott och den 30-årige mannen har förmodligen ett kännbart straff att vänta.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser