Örn misstänks tjuvskjuten

Gävle (JJ) En sommarstugeägare i närhjheten av Sikvik hittade en havsörn i vattnet som misstänks vara skjuten. Den nio år gamla örnen som var ringmärk lämnades in till polisen i Gävle.

Det som tros vara kulhål i örnens kropp gör att polisen misstänker jaktbrott. Havsörnen är fredad och tillhör statens vilt.

Havsörnarna i trakten lever huvudsakligen på fisk och åtel som läggs ut till dem under vintern. Örnen är nu skickad till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) i Uppsala, skriver Arbetarbladet.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser