Örn attackerade gråhund

Leipojärvi (JJ) Sten Nilsson, Leipojärvi, tvingades jaga bort en örn med hjälp av skidstavarna när hans gråhund attackerades av en örn

Sten var på väg mot Leipoberget skidor med sin hund i koppel när han såg en kungsörn sitta i snön.

– Helt plötsligt flög den på hunden och la vingen över den som om han försökte ta den.

Djuren snurrade runt i varandras grepp en några minuter innan Sten Nilsson lyckades fäkta bort rovfågeln med skidstavarna.

Sten åkte hem med sin hund och återvände med kamera. När han kom tillbaka hade örnen förflyttat sig cirka 50 meter.

– Jag tror att den är skadad, den verkade inte kunna flyga, berättar Sten Nilsson.

Dagen efter tänkte Sten Nilsson besöka örnen igen för att ge den kött, men då var fågeln försvunnen från platsen, skriver Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser