Örjan sköt 19-taggare: ”Ingen har sett något liknande”

Los (JJ) Örjan Persson har aldrig sett dess like, och det har inte andra jägare heller. Det väldiga älghornet har taggar åt alla håll.

Örjan Persson hade svårt att förstå vad han såg när han kom fram till den fällda älgen. Foto: Privat

Det var på torsdagen som Örjan Persson från Gävle fällde den märkliga älgtjuren i Los i Ljusdals kommun i Hälsingland.

Han fick upptag med sin jämhund och älgen sprang rätt på Örjan. Han sköt den med ett skott och hade svårt att förstå vad han såg när han kom fram till älgtjuren.

– Hornet är väldigt speciellt. Det är taggar överallt på det. Många äldre jägare har varit och tittat och ingen har sett något liknande. Deformationer på ena sidan av ett horn har man sett, men aldrig så här, säger Örjan Persson.

Han har räknat till 19 taggar i hornkronan, som nu ska monteras på en trofésköld.

– Jag hade turen att få skjuta en 14-taggare i Jämtland i söndags, så det är en del horn att ta hand om, säger Örjan Persson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Rättegången i jakthärvan fortsätter

Luleå (JJ) Rättegången mot de fem norrbottningarna i jakthärvan fortsätter. Åklagaren har pressat de misstänkta hårt, men möts av tystnad från de tilltalade. I dag har Polisens IT-forensiker vittnat.

Absurd hantering av grågåsförvaltningen

Kungsbacka (JJ) I Luleå skärgård ligger tusentals grågäss men jägarna får inte fälla en enda. Däremot kan mellansvenska och sydsvenska jägare ta plats i gömslena när fåglarna drar söder ut. Grågåspopulationen och skadorna efter dem ökar, men jakttidsregleringen hänger inte med.

Film: Därför är Ställa Sveriges bästa älghund

Krylbo (JJ) Jämthundstiken Erskorsgårdens C-Ställa vann Älghund-SM 2017. Jaktjournalen tog med videokameran och hälsade på hos ägarparet Anders Vikström och Lina Mårtensson för att ta reda på varför Ställa är Sveriges bästa älghund. Svaret är bitvis häpnadsväckande.

Lastbil krockade med varg

Gävle (JJ) En varg dödades i går kväll när den försökte korsa E4:an i höjd med Gävle Bro men kördes på av en lastbil.

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Annonser