Örjan sköt 19-taggare: ”Ingen har sett något liknande”

Los (JJ) Örjan Persson har aldrig sett dess like, och det har inte andra jägare heller. Det väldiga älghornet har taggar åt alla håll.

Örjan Persson hade svårt att förstå vad han såg när han kom fram till den fällda älgen. Foto: Privat

Det var på torsdagen som Örjan Persson från Gävle fällde den märkliga älgtjuren i Los i Ljusdals kommun i Hälsingland.

Han fick upptag med sin jämhund och älgen sprang rätt på Örjan. Han sköt den med ett skott och hade svårt att förstå vad han såg när han kom fram till älgtjuren.

– Hornet är väldigt speciellt. Det är taggar överallt på det. Många äldre jägare har varit och tittat och ingen har sett något liknande. Deformationer på ena sidan av ett horn har man sett, men aldrig så här, säger Örjan Persson.

Han har räknat till 19 taggar i hornkronan, som nu ska monteras på en trofésköld.

– Jag hade turen att få skjuta en 14-taggare i Jämtland i söndags, så det är en del horn att ta hand om, säger Örjan Persson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser