Örjan sköt 19-taggare: ”Ingen har sett något liknande”

Los (JJ) Örjan Persson har aldrig sett dess like, och det har inte andra jägare heller. Det väldiga älghornet har taggar åt alla håll.

Örjan Persson hade svårt att förstå vad han såg när han kom fram till den fällda älgen. Foto: Privat

Det var på torsdagen som Örjan Persson från Gävle fällde den märkliga älgtjuren i Los i Ljusdals kommun i Hälsingland.

Han fick upptag med sin jämhund och älgen sprang rätt på Örjan. Han sköt den med ett skott och hade svårt att förstå vad han såg när han kom fram till älgtjuren.

– Hornet är väldigt speciellt. Det är taggar överallt på det. Många äldre jägare har varit och tittat och ingen har sett något liknande. Deformationer på ena sidan av ett horn har man sett, men aldrig så här, säger Örjan Persson.

Han har räknat till 19 taggar i hornkronan, som nu ska monteras på en trofésköld.

– Jag hade turen att få skjuta en 14-taggare i Jämtland i söndags, så det är en del horn att ta hand om, säger Örjan Persson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser