Örebrovarg i Skåne

Skåne (JJ) Grimsö forskningsstation har DNA-analyserat vargspillning och kommit fram till att den varg som befann vid Visseltofta i börjn av juli härstammar från Loka 2 reviret i Örebro län.

Vargspillningen kommer från en varghane som är född i Loka 2 reviret i norra Örebro län. Den är troligen född 2010 eller 2011. Samma individ är identifierad under januari 2014 nordost om Osby. Den är också tidigare identifierad i Jönköpings län i början av 2013.

– Vi kan inte utesluta att det är samma varg som synts i området under senaste året, säger Bertil Nilsson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen Skåne i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser