Örebrovarg i Skåne

Skåne (JJ) Grimsö forskningsstation har DNA-analyserat vargspillning och kommit fram till att den varg som befann vid Visseltofta i börjn av juli härstammar från Loka 2 reviret i Örebro län.

Vargspillningen kommer från en varghane som är född i Loka 2 reviret i norra Örebro län. Den är troligen född 2010 eller 2011. Samma individ är identifierad under januari 2014 nordost om Osby. Den är också tidigare identifierad i Jönköpings län i början av 2013.

– Vi kan inte utesluta att det är samma varg som synts i området under senaste året, säger Bertil Nilsson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen Skåne i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser