Örebrovarg får skyddsjagas

Örebro (JJ) I går beslutade länsstyrelsen i Örebro län om skyddsjakt på en varg som upprepade gånger angripit får under sommaren.

Vargen har hittills rivit får vid tre tillfällen mellan 11 juni och 12 augusti och Länsstyrelsen bedömer att det finns risk för fler angrepp. Skyddsjakten gäller i ett område runt Tångeråsa.

Skyddsjaktsbeslutet gäller fram till den sista september, men upphör om en varg skjutits före den sista september.

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser