Orädd björn skjuten vid sopcontainer

Rättvik (JJ) En orädd björn som en tid vistats vid en sopkontainer vid Mårtanbergshyttan, strax söder om Mårtanberg har skjutits.

Polisen fattade beslut om avlivning när man misslyckats med att skrämma bort den. Länsstyrelsen stöder beslutet eftersom man inte vill ha soptunnebjörnar, säger länsstyrelsens rovdjurshandläggare Anki Alfredén, till Dalarnas Tidningar.  

2 kommentarer

  • HALLÅ!!!!
    Alla björnar blir ”soptunnebjörnar” om förutsättningarna är de rätta. Bevilja avskjutning på alla vargar som finns i Sverige på samma grunder.

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser