Öppnar viltslakteri i Mossebo

Mossebo (JJ) Mossebo Gårdsbutik öppnar ett viltslakteri. Den nya vilthanteringsanläggningen är på totalt 200 kvadratmeter och kan tillgodose slaktbehovet för traktens jägare. Förutom lantbruket driver Jörgen Rolf hundpensionat, butik och rökeri på gården i Mossebo bredvid E 22. Nu utökar han verksamheten ännu mera och startar upp ett eget slakteri.

–  Vi har ju ett stort problem med den kraftigt ökande vildsvinsstammen i Sverige och för att få sälja köttet från de vildsvin som fälls vidare måste det hanteras av en vilthanteringsanläggning, säger Jörgen Rolf.

– Det finns inte så många andra anläggningar att välja på i närheten och att bygga det här känns som en naturlig utveckling av den verksamhet som vi redan har på gården, säger Jörgen.

Upp till 200 ton viltkött per år hoppas Jörgen Rolf kunna ta hand om när anläggningen är helt färdigbyggd i februari och tanken är att en del av det kött som slaktas i vilthanteringsanläggningen även ska kunna säljas i Mossebos gårdsbutik. Bygget har kostat drygt en miljon kronor, skriver Norrköpings Tidningar. 

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser