Omkring 18 000 minkar utsläppta!

SKILLINGARYD(JJ). Omkring 18 000 minkar har släppts ut från en minkfarm utanför Skillingaryd. Detta inträffade under natten till idag. Värdet på djuren beräknas till cirka åtta miljoner kronor. - De går en plågsam död till mötes. Minkarna springer i skogen och utmed länsvägen, flera är påkörda, säger Jimmy Åsberg, delägare i minkfarmen, till SVT Jönköpingsnytt.

Det var en bilist som såg minkarna och slog larm till polisen. 
Polisuppgifter gör gällande att någon eller några personer tagit sig in på området genom att ha sönder stängslet, därefter har burarna öppnats.  

Totalt är det omkring 15 personer som arbetar med att försöka fånga in djuren.
Polisen rubricerar det inträffade som skadegörelse och djurplågeri. Det finns ännu inte någon som är misstänkt för det som hänt. 
Det här rapporterar SVT Jönköpingsnytt.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser