Omkring 18 000 minkar utsläppta!

SKILLINGARYD(JJ). Omkring 18 000 minkar har släppts ut från en minkfarm utanför Skillingaryd. Detta inträffade under natten till idag. Värdet på djuren beräknas till cirka åtta miljoner kronor. - De går en plågsam död till mötes. Minkarna springer i skogen och utmed länsvägen, flera är påkörda, säger Jimmy Åsberg, delägare i minkfarmen, till SVT Jönköpingsnytt.

Det var en bilist som såg minkarna och slog larm till polisen. 
Polisuppgifter gör gällande att någon eller några personer tagit sig in på området genom att ha sönder stängslet, därefter har burarna öppnats.  

Totalt är det omkring 15 personer som arbetar med att försöka fånga in djuren.
Polisen rubricerar det inträffade som skadegörelse och djurplågeri. Det finns ännu inte någon som är misstänkt för det som hänt. 
Det här rapporterar SVT Jönköpingsnytt.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser