Omfattande vargattack i Lesjöfors

Lesjöfors (JJ) Över tjugo får dödades i en vargattack i Rämmen, Lesjöfors i helgen som var. Det är den mest omfattande attacken på tamboskap i Värmland i år.

Inte bara dödade får drabbar Molstaberg. Nu är de dessutom polisanmälda av Länsstyrelsen. Arkivfoto: Per Jonson.

Fåren, en besättning på cirka 100 djur gick i område som avskärmas av vatten och något stängsel för att hålla djuren kvar på betesmarken behövs inte.

– Vattnet hindrar fåren att ta sig från hagen, men det skyddar inte mot rovdjur som gillar att simma. Det är inte ovanligt att vargar tar sig in i hagar genom att simma, säger Fredrik Wilde, vid Länsstyrelsens rovdjursavdelning till Värmlands Folkblad.

Länsstyrelsen kan inte säga om det är en eller flera vargar som stått bakom attacken, men det finns uppgifter om att en ensam varg observerats i närheten av fårhagen.  Området där attacken inträffade berörs av flera vargrevir.

Fåren som överlevt är flyttade till en hage med rovdjursstängsel. Totalt dödades 23 får.

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser