Omfattande skador på ungskog

FINLAND(JJ). Skadorna på ungskogen är stora på vissa ställen längs den finlandssvenska kusten. Hälften av alla anmälda skogsskador i området finns i Korsnäs och Närpes.

Nu har skogsägarna och jägarna träffats för att diskutera den stora älgstammen. 
– Älgskadorna på skogen har sexdubblats på fem år inom Kustens skogscentrals område, säger Stig Simons, förtroendevald inom Skogsvårdsföreningen Österbotten, till Österbottens Tidning.
– Jägarna har gjort vad de kan, men antalet licenser borde höjas.

Under mötet träffades markägare, skogsvårdsföreningen, samt Närpes och Korsnäs jaktklubbar. Syftet med mötet var att diskutera problemen. 

Stig Simons menar att det råder samförstånd mellan parterna på gräsrotsnivå. Huruvida jägarna lyckas få fler licenser till nästa jaktsäsong återstår nu att se.
Det här rapporterar Österbottens Tidning. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser