Olle sköt sin första björn

Alfta (JJ) Det blev en snabb och effektiv jakt när Olle Olsson, Alfta, fick skjuta sin första björn idag. Daniel Birgersson och hans båda hundar stod för förarbetet.

– Vi fick tips om att man sett en björn gå in i det här området i morse. Ett känt bärområde. Jag ringde ihop några kompisar och sedan släppte jag mina blandrashundar Putte och Bamse, berättar Daniel Birgersson.

Hundarna tog an spåret omgående och upptaget kom snabbt. Och efter ett kort drev gick björnen i pass hos Olle som inte gjorde något misstag.

Björnhanen som fälldes vägde 57 kg.

– Nu laddar vi för ny jakt i morgon och hoppas att få återkomma.

Daniel Birgerssons duktiga hundar såg till att Olle Olsson fick skjuta sin första björn efter ett snabbt drev. Foto: Tony Olsson.
AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser