Olle sköt sin första björn

Alfta (JJ) Det blev en snabb och effektiv jakt när Olle Olsson, Alfta, fick skjuta sin första björn idag. Daniel Birgersson och hans båda hundar stod för förarbetet.

– Vi fick tips om att man sett en björn gå in i det här området i morse. Ett känt bärområde. Jag ringde ihop några kompisar och sedan släppte jag mina blandrashundar Putte och Bamse, berättar Daniel Birgersson.

Hundarna tog an spåret omgående och upptaget kom snabbt. Och efter ett kort drev gick björnen i pass hos Olle som inte gjorde något misstag.

Björnhanen som fälldes vägde 57 kg.

– Nu laddar vi för ny jakt i morgon och hoppas att få återkomma.

Daniel Birgerssons duktiga hundar såg till att Olle Olsson fick skjuta sin första björn efter ett snabbt drev. Foto: Tony Olsson.
AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser