Olaglig jakt på björn

Lycksele (JJ) Under tisdagen hittades björndelar i en plastsäck, som var inklämd under ett stenparti utanför Lycksele. Polisen misstänker att björnen har skjutits under mars månad.

Händelsen rubriceras av polisen som ett grovt jaktbrott, vilket kan ge fängelse i mellan sex månader och fyra år. Möjligheterna att hitta en gärningsman bedöms dock som små, skriver Västerbottens-Kuriren.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser