Oklar framtida rovdjurspolitik får LRF att hoppa av betesprojekt

DALARNA(JJ). Martin Moraeus, vice ordförande för LRF i Dalarna, har beslutat att lämna länsstyrelsens naturbetesprojekt. - Den rådande osäkerheten om den framtida rovdjurspolitiken gör att jag i dagsläget inte kan vara med i ett projekt som syftar till att uppmuntra våra medlemmar att öka antalet betesdjur, säger Martin Moraeus i ett pressmeddelande.

Syftet med projektet är att få fler betande djur på naturbetesmarker, samt att öka arealen för naturbete.
Men det hårda rovdjurstrycket i länet har drabbat flera djurägare och de tycker det är svårt att få gehör för sin frustration. Främst är det varg och betande djur som är svårt att kombinera. 
Det här rapporterar tidningen Land Lantbruk & Skogsland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser