Ökat medlemstal för JRF

Jägarnas Riksförbund, JRF, ökade kraftigt under förra året. Ökningen är jämnt fördelad i landet med viss övervikt i områden med rovdjursproblematik, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Vid årsskiftet var medlemsantalet drygt 21 500. Nära 3000 nya tillkom under 2004. En ökande andel medlemmar består nu också av kvinnor och ungdomar. Dessa grupper utgör nu 9 respektive 21 procent av medlemmarna.
JRF:s förbundsordförande Conny Sandström tror att medlemsökningen beror på att jägarkåren instämmer i och uppskattar förbundets kritiska granskning av den svenska jaktpolitiken.
– Sannolikt gäller detta både vår syn på rovdjursförvaltningen och kritiken mot förbudet mot blyammunition, säger han. Han välkomnar också att andelen kvinnor och ungdomar ökar i förbundet.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser