Ökande vildsvinsstam i Ulricehamns kommun

ULRICEHAMN(JJ). Antalet vildsvin ökar i Ulricehamns kommun, men de har ännu inte orsakat några stora problem. – Det finns vildsvin i Ulricehamns kommun, framförallt i området söder om R40 och öster om Ulricehamn i Hössna, Gullered och Strängsered. Flera familjegrupper finns även runt Bjättlunda och Timmele, säger säger Anders Andersson, sekreterare i Redvägs jaktvårdskrets, till Ulricehamns Tidning.

Andersson menar att en grov uppskattning är att det finns minst hundra vildsvin. Även i jaktvårdskretsarna Åsunden och Hökerum ökar antalet vildsvin.
Bengt Johansson i Kattåkra äger skog och han uppger för Ulricehamns Tidning att det var mycket vildsvin under förra hösten, men under senare tid är det dock främst spår av vildsvin som han kunnat se.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser