Ökande vildsvinsstam i Ulricehamns kommun

ULRICEHAMN(JJ). Antalet vildsvin ökar i Ulricehamns kommun, men de har ännu inte orsakat några stora problem. – Det finns vildsvin i Ulricehamns kommun, framförallt i området söder om R40 och öster om Ulricehamn i Hössna, Gullered och Strängsered. Flera familjegrupper finns även runt Bjättlunda och Timmele, säger säger Anders Andersson, sekreterare i Redvägs jaktvårdskrets, till Ulricehamns Tidning.

Andersson menar att en grov uppskattning är att det finns minst hundra vildsvin. Även i jaktvårdskretsarna Åsunden och Hökerum ökar antalet vildsvin.
Bengt Johansson i Kattåkra äger skog och han uppger för Ulricehamns Tidning att det var mycket vildsvin under förra hösten, men under senare tid är det dock främst spår av vildsvin som han kunnat se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser