Ökande älgavskjutning i Kalmar län under senare år

KALMAR LÄN(JJ). Antalet fällda älgar har ökat succesivt i Kalmar län sedan år 2005 och förra året fälldes cirka 2 700 älgar. Det ska jämföras med år 2005 då det fälldes 1 600 älgar.

Trots att antalet viltolyckor ökat i länet så kommer det dock inte att bli några extrema avskjutningar av älg till hösten, det säger Folke Fagerlund, ordförande i Jägareförbundet Kalmar län, till Kalmar Läns Tidning. 

Det finns både skogsägare och trafikanter som tycker det är en för stor älgstam i länet.
– Det är väl egentligen så att trafikolyckorna hör samman med att vi har för lite viltstängsel i vårt län. Men trafikverket gör ingenting åt det eftersom de hävdar att det inte är lönsamt. Den krassa sanningen är att folk måste köra ihjäl sig på en sträcka innan de kan göra insatser, säger Folke Fagerlund till Kalmar Läns Tidning.

AKTUELLT

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser