Ökande älgavskjutning i Kalmar län under senare år

KALMAR LÄN(JJ). Antalet fällda älgar har ökat succesivt i Kalmar län sedan år 2005 och förra året fälldes cirka 2 700 älgar. Det ska jämföras med år 2005 då det fälldes 1 600 älgar.

Trots att antalet viltolyckor ökat i länet så kommer det dock inte att bli några extrema avskjutningar av älg till hösten, det säger Folke Fagerlund, ordförande i Jägareförbundet Kalmar län, till Kalmar Läns Tidning. 

Det finns både skogsägare och trafikanter som tycker det är en för stor älgstam i länet.
– Det är väl egentligen så att trafikolyckorna hör samman med att vi har för lite viltstängsel i vårt län. Men trafikverket gör ingenting åt det eftersom de hävdar att det inte är lönsamt. Den krassa sanningen är att folk måste köra ihjäl sig på en sträcka innan de kan göra insatser, säger Folke Fagerlund till Kalmar Läns Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser