Okänd varg tog fyra får

Vetlanda (JJ) Länsstyrelsen i Jönköpings län överraskades när det i helgen dödades fyra får av varg utanför Vetlanda. Någon varg har inte observerats tidigare i området.

– Det var en varg vid gränsen till Kronobergs län och Skåne för en och en halv vecka sedan men här har vi inte haft några indikationer alls, säger Sten Johansson från Länsstyrelsen i Jönköping till Smålands-Tidningen.

Vargangreppet inträffade någon gång mellan lördag och söndag i Steninge utanför Ekenässjön . När ägaren kom till fårhagen på söndag morgon upptäcktes en skadad tacka. Strax därefter upptäcktes ytterligare fyra får döda i hagen.

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser