Ökad tjuvjakt på varg?

Vålådalen (JJ) Misstankar om att den illegala jakten på varg har ökat diskuteras vid vargsymposiet i Vålådalen.

Det är omsättningen bland vargparen som väckt misstankarna och får stöd av rovdjursforskaren Olof Liberg, vid Skandulv.

-Vi har haft en ovanligt stor omsättning bland vargparen på sistone. Det kan vara ett tecken på att fler vargar dödas. I så fall kan det bero på ökad tjuvjakt, men vi vet inte med bestämdhet, säger Olof Liberg, forskare vid det skandinaviska vargprojektet Skandulv, till TT.

Han betonar samtidigt att den ökade omsättningen ännu inte gett några effekter på stammens storlek.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser