Ökad tjuvjakt på varg?

Vålådalen (JJ) Misstankar om att den illegala jakten på varg har ökat diskuteras vid vargsymposiet i Vålådalen.

Det är omsättningen bland vargparen som väckt misstankarna och får stöd av rovdjursforskaren Olof Liberg, vid Skandulv.

-Vi har haft en ovanligt stor omsättning bland vargparen på sistone. Det kan vara ett tecken på att fler vargar dödas. I så fall kan det bero på ökad tjuvjakt, men vi vet inte med bestämdhet, säger Olof Liberg, forskare vid det skandinaviska vargprojektet Skandulv, till TT.

Han betonar samtidigt att den ökade omsättningen ännu inte gett några effekter på stammens storlek.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser