Oenighet om inflyttning av varg

Svenska Jägareförbundet hotar att hoppa av den uppgörelse som man ingått med regeringen, om inflyttning av vargar till Sverige.

Skälet är att ett förslag ska presenteras på Vargsymposiet i Vålådalen, om hur många vargar som krävs, för att Sverige ska nå upp till EU:s krav på ett gynnsamt art-bevarande.  
Jägarna tror att om förslaget blir verklighet, blir vargstammen i Sverige för stor.  
Regeringen och jägarna kom överens om uppgörelsen i samband med att licensjakten skulle införas, men nu kan det alltså ta slut, skriver Svenska Dagbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser