Oenighet i regeringen kring licensjakt på varg

Kungsbacka (JJ) Att regeringen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet vid samma bord inte är överens om licensjakten på varg kommer knappast som en överraskning. Men tiden för licensjakt närmar sig beslut bör fattas inom en snar framtid.

Naturvårdsverket planerar att delegera licensjaktsbesluten i varglän till de berörda länsstyrelserna. Gunilla Skotnicka, sektionschef på Naturvårdsverket säger till Sveriges Radio att det lutar åt att att blir möjligt att fatta beslut om licensjakt i vissa län.

Stefan Löfven sade dagen innan valet att både skyddsjakt och licensjakt på varg är en självklarhet. Miljöpartiets miljöpolitiska talesperson Stina Bergström tycker inte vargstammens storlek i dag medger licensjakt. Hon tror också Sverige kan kritik från EU-kommissionen om licensjakten ändå genomförs, rapporterar Ekonyheterna.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser