Oenighet i Dalarnas viltförvaltningsdelegation

DALARNA(JJ. Det råder oenighet i Dalarnas viltförvaltningsdelegation om hur många vargar som bör fällas under den kommande licensjakten på varg. Därför förslås inget antal i det remissvar som skickats till Naturvårdsverket.

Ledamoten Mats Larsson, som företräder jakt- och viltvårdsintresset, vill att det ska skjutas cirka 50 vargar. Han vill även att alla vargar i förutbestämada revir ska få fällas. 
– Vi tror att det finns betydligt fler vargar i Dalarna än vad inventeringen visar. Inventeringen är bristfällig, säger Mats Larsson till Dalarnas Tidningar. 

Naturvårdsverkets beslut om antalet vargar som får fällas under licensjakten väntas komma i morgon. 
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser