Observation av järv i Dalarna

DALARNA(JJ). Nyligen har fyra järvar setts utanför Borlänge. Det var Curt Danielsson som såg djuren i Gyllbergen. Enligt Sveriges Radio P4 Dalarna finns det indikationer på att antalet järvar i länet ökar.

– Vi var ute för att inventera varg, och såg då de här järvarna. Det var två grupper på två djur i varje grupp, och de var en bra bit från varandra så vi är säkra på att det är två skillda grupper, säger Curt Danielsson till Sveriges Radio P4 Dalarna.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser