Obekräftade vargobservationer i Mellösa

Mellösa (JJ) Den senaste tiden har länsstyrelsen fått in flera observationer av varg i området kring Mellösa i Sörmland. Dessa har inte kunnat kvalitetssäkras men länsstyrelsen i länet uppskattar ändå rapporterna.

Vid inte mindre än tre tillfällen har vargar observerats kring det sörmländska samhället Mellösa den senaste månaden. Ingen av dessa gånger har länsstyrelsen kunnat kvalitetssäkra observationerna. Johan Varenius, vilthandläggare på Länsstyrelsen i Söderlands län, uppskattar ändå att allmänheten använder länsstyrelsens register rovobs.

– Rapporterna vi får in stämmer ibland och ibland inte men det är jättebra att folk använder registret och det ger oss ett mönster i alla fall. Vi gör allt vad vi kan för att kunna följa upp men de senaste vid Mellösa har vi inte kunnat kvalitetssäkra, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser