Obekräftade vargobservationer i Mellösa

Mellösa (JJ) Den senaste tiden har länsstyrelsen fått in flera observationer av varg i området kring Mellösa i Sörmland. Dessa har inte kunnat kvalitetssäkras men länsstyrelsen i länet uppskattar ändå rapporterna.

Vid inte mindre än tre tillfällen har vargar observerats kring det sörmländska samhället Mellösa den senaste månaden. Ingen av dessa gånger har länsstyrelsen kunnat kvalitetssäkra observationerna. Johan Varenius, vilthandläggare på Länsstyrelsen i Söderlands län, uppskattar ändå att allmänheten använder länsstyrelsens register rovobs.

– Rapporterna vi får in stämmer ibland och ibland inte men det är jättebra att folk använder registret och det ger oss ett mönster i alla fall. Vi gör allt vad vi kan för att kunna följa upp men de senaste vid Mellösa har vi inte kunnat kvalitetssäkra, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser