Nytt vittne har sett varg i nordöstra Skåne

SKÅNE(JJ). I går såg Katinka Ahlström och hennes dotter vad de hävdar var en varg. De åkte bil och gjorde observationen utanför Röetved, de såg djuret gå över vägen.

Länsstyrelsen i Skåne har fått in flera rapporter om synobservationer av varg. 
– Vi är mer och mer benägna att tro att vi har en varg här men för att vi ska vara helt säkra måste vi ha bevis. Vi vill hitta ett bytesdjur som vi kan konstatera ha slagits av varg eller hitta spillning så vi kan få fram DNA-bevis. Därför vill vi ha fler tips, observationer eller foton från allmänheten, säger Krister Henriksson, som bland annat är rovdjursexpert vid länsstyrelsen i Skåne, till Kristianstadsbladet.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser