Nytt vittne har sett varg i nordöstra Skåne

SKÅNE(JJ). I går såg Katinka Ahlström och hennes dotter vad de hävdar var en varg. De åkte bil och gjorde observationen utanför Röetved, de såg djuret gå över vägen.

Länsstyrelsen i Skåne har fått in flera rapporter om synobservationer av varg. 
– Vi är mer och mer benägna att tro att vi har en varg här men för att vi ska vara helt säkra måste vi ha bevis. Vi vill hitta ett bytesdjur som vi kan konstatera ha slagits av varg eller hitta spillning så vi kan få fram DNA-bevis. Därför vill vi ha fler tips, observationer eller foton från allmänheten, säger Krister Henriksson, som bland annat är rovdjursexpert vid länsstyrelsen i Skåne, till Kristianstadsbladet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser