Nytt vildsvinshägn i Västsverige

Vedum (JJ) Sedan ett par månader finns en ny träningsanläggning för vildsvin bara ett stenkast från E20 mellan Vara och Vårgårda. Sebastian Sernekvist och Henrik Andersson började bygga i somras och planerar redan att expandera testhägnsverksamheten med ett till hägn.

Sebastian Sernekvist och Henrik Andersson framför grinden till sitt träningshägn. Foto: Per Jonson
De två vildsvinsjägarna hade funderat ett tag innan de drog i gång sina planer. Men de trodde nog att det skulle vara mindre byråkrati än vad det var.

– Det har varit många vändor och vildsvinshägn för hundträning var dessutom något helt nytt för Länsstyrelsen här i regionen. Det har varit mycket samtal med olika handläggare, ansökningar och remissrundor, säger Henrik.

I dagsläget består anläggning av ett hägn på cirka 1,5 hektar. Där inne finns två unga galtar som i dag är tio månader. Men dessa ska snart skjutas bort. Nya ska köpas in från Boda eller Agusa som är två andra vildsvinsanläggningar för hundträning.

Trots att Henriks och Sebastians lilla satsning bara varit i gång ett par månader och inte marknadsförts annat än på forum är det många som är intresserade att komma och träna sina hundar.

– I och med att vi är de enda som har helårsträning är nog intresset stort. Vad jag vet är det bara Svenljunga som har ett liknande hägn här i länet, säger Henrik.

Så fort tjälen släpper i vår ska anläggningen utökas med ett nytt hägn på fyra hektar. Där är det tänkt att lite mer erfarna hundar ska få träna på vildsvin.

– Vi gör det här för att det är roligt. Vi har själva hundar som behöver tränas och det är kul att kunna hjälpa andra jägare som vill prova sina hundar, säger de två hägnägarna. 

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser