Nytt vargrevir i Färilaskogarna?

Mycket talar för att ett nytt vargpar håller på att etablera sig i Färilaskogarna. Detta skulle innebära att en vargkull kan födas i vår. Länsstyrelsen har startat spårningar i området för att få klartecken i situationen.

Det förmodade reviret ligger väster om Färila och kan bli det andra i Hälsingland. Tidigare finns det så kallade Ockelboreviret. Även i Ovanåker och Naggen finns vargrevir som delas med Dalarna, respektive Medelpad.Två vargar har setts utanför Färila och nu ska spårningar ge klarhet i om det kan väntas bli en vargkull i Färilaskogarna till våren.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser