Nytt vargangrepp på Molstaberg

Molstaberg (JJ) Trots att skyddsjaktsinsatser pågår lyckades ändå vargar riva får på Molstabergs gård under helgen.

Angreppet på fåren på Molstabergs gård i Sjundareviret är det första den här betessäsongen. Fem får dödades natten till i lördags och flera djur saknas i besättningen.

Länsstyrelsen i Stockholms län beslutade redan i våras om skyddsjakt på en varg som en preventiv åtgärd, men ingen var har fällts hittills. Skyddsjakten får pågå augusti ut, rapporterar ATL.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser