Nytt vargangrepp i Sjundareviret

Gnesta (JJ) I går upptäcktes ett nytt vargangrepp på den hårt drabbade fårgården Molstaberg i Sörmland. Det är det sjunde angreppet på egendomens djur sedan i somras.

Angreppet inträffade under natten till onsdagen den 4 november på Molstabergs gård som ligger i det nyetablerade Sjundareviret, på gränsen mellan Stockholms och Södermanlands län. Två tackor och två lamm har dött i samband med angreppet.

Personal från Stockholms länsstyrelse var på plats och konstaterade skadorna samt bekräftade att det rörde sig om varg.

I Sjundareviret sköts nyligen en vuxen vargtik med stöd av paragraf 28. En förundersökning om grovt jaktbrott har inletts.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser