Nytt system för småviltsjakten i norr

Jämtland (JJ) Genom systemet NatureIT får alla som vill jaga och fiska på renbetesfjällen i Jämtlands län tillgång till en sammanhållen service.

Det nya systemet planeras att startas upp den första juli för kvoterade områden i samebyarna Handölsdalen och Mittådalen. I övriga samebyar den 20 augusti.

Manual för hur man som jägare eller fiskare gör för att använda systemet finns i länken nedan. I natureit.se kan jägaren köpa tillgängliga jakttillstånd såväl till sig själv som till en grupp av jägare direkt över internet eller via utvalda återförsäljare. Dessutom ges information om aktuellt jakttryck, tillgängliga jakttillstånd, avlysningar, restriktioner och så kallade Points of interest som finns för olika områden både i tabell och i en interaktiv karta. 

NatureIT kommer successivt att byggas ut med andra tjänster. Systemet används av Länsstyrelserna i Jämtlands-, Västerbottens- och Norrbottens län samt Finnmarkseiendommen i Norge. Detta möjliggör en ökad samverkan mellan förvaltare både i och mellan fjällänen. 

Detta meddelar Länsstyrelsen i Jämtland.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser