Nytt system för småviltsjakten i norr

Jämtland (JJ) Genom systemet NatureIT får alla som vill jaga och fiska på renbetesfjällen i Jämtlands län tillgång till en sammanhållen service.

Det nya systemet planeras att startas upp den första juli för kvoterade områden i samebyarna Handölsdalen och Mittådalen. I övriga samebyar den 20 augusti.

Manual för hur man som jägare eller fiskare gör för att använda systemet finns i länken nedan. I natureit.se kan jägaren köpa tillgängliga jakttillstånd såväl till sig själv som till en grupp av jägare direkt över internet eller via utvalda återförsäljare. Dessutom ges information om aktuellt jakttryck, tillgängliga jakttillstånd, avlysningar, restriktioner och så kallade Points of interest som finns för olika områden både i tabell och i en interaktiv karta. 

NatureIT kommer successivt att byggas ut med andra tjänster. Systemet används av Länsstyrelserna i Jämtlands-, Västerbottens- och Norrbottens län samt Finnmarkseiendommen i Norge. Detta möjliggör en ökad samverkan mellan förvaltare både i och mellan fjällänen. 

Detta meddelar Länsstyrelsen i Jämtland.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser